top of page

Practitioner Ontwikkeling

Juist omdat we veranderen vaak ingewikkeld vinden is het zo belangrijk dat met aandacht te doen. Veranderen met aandacht gaat over de verandering in onszelf die de organisatie kan bewegen. Het gaat ook over aandacht voor anderen in de verandering. En het gaat over aandacht voor de verandering zelf, voor de manier waarop we veranderen, of misschien nog niet. Vaak worden verander programma’s ingezet met de gedachte dat als we veel gaan doen dat er dan wel iets gebeurt, ervaring heeft ons geleerd dat veranderen meer over aandacht dan doen gaat, meer over zijn dan handelen, meer over luisteren dan over spreken. 

 

in ons practitioner programma ontdek jij hoe jij verandering met aandacht begeleidt, hoe je je organisatie beter waarneemt en begrijpt en daarmee ontwikkelt. We verbinden voortdurend zelf en organisatie, door aandacht te hebben voor ik in het systeem en het systeem in mij veranderen zowel ik als het systeem. 

In onze practitioner ontwikkeling hebben we aandacht voor patronen in de organisatie, leiderschap en verandering

Met meer dan 20 jaar bewuste verander ervaring en kennis hebben we de afgelopen jaren geëxperimenteerd met een manier van werken die zachter en kleiner is. De aanname in onze manier van werken is dat jij zelf al heel veel kennis hebt, dat wij de ruimte moeten bieden waarin jij die kennis en vaardigheden kan ontdekken. Daarnaast bieden we ervaringen, reflecties en een praktijk waarin je leert jouw eigen ervaring en die van de organisatie beter te zien en te duiden. Waarin je patronen leert waarnemen, onderzoeken en benoemen. Waarin je jezelf en de organisatie met aandacht beziet, onderzoekt en verandert. 

 

In ons practitioner traject  ontwikkel je jezelf om de vrijheid te nemen om een verschil te maken in de organisatie. Je leert waar jou kracht de behoefte van de organisatie ontmoet. Je verfijnt jouw talent om patronen te zien, om liefdevol veranderingen te begeleiden, om je rol te vinden in een steeds veranderende organisatie en wereld om je heen. 

 

 

Het traject is bedoeld voor iedereen die in een organisatie een rol speelt bij het begeleiden van een of meerdere veranderingen. Het kan zijn dat je formeel de opdracht hebt om een verandering te begeleiden en het kan ook zijn dat je die rol niet formeel hebt en dat de verandering wel op jouw schouders neer lijkt te komen. 

 

Wij geloven dat juist practitioners in organisaties een belangrijke rol spelen in veranderingen. Tenslotte weet jij als geen ander wat er speelt en in welke patronen je voortdurend verstrikt raakt en welke valkuilen jou uitnodigen om in te stappen. Juist dat maakt het voor jou mogelijk dingen te voelen en delen die voor externe consultants niet altijd grijpbaar zijn. Doordat wij je helpen juist de ingewikkeldheid te gebruiken als voeding en als openbaring van wat er echt aan de hand is in het systeem kun je een andere manier vinden om dingen te zien, benoemen en doen. 

 

Wij geloven dat jij het verschil kan maken en we houden die gedachte voor je vast tot jij dat zelf ook ziet. 

 

In ons practitioner traject nemen we je mee op reis in een andere manier van kijken naar organisaties. We helpen je je eigen rol verduidelijken, jouw vaardigheden en kennis aanscherpen en we nemen met name tijd en ruimte om je te helpen onderzoeken hoe jij door jouw aanwezigheid en manier van waarnemen dingen kan laten bewegen in de organisatie. 

verlang jij naar veranderen met aandacht 

Schrijf je hier in om als eerste te horen wanneer ons open registratie aanbod opent.

Thanks for submitting!

bottom of page